2024

2024-05-31

I lördags, 25 maj, var vi på SSTS LA Öst's rasspecial i ett väldigt varmt Hallstavik där Katriina Huhtinen, Finland, dömde. 
Trots gassande sol och mycket mygg så var det en härlig stämning i och utanför ringen. Det var så roligt att återse gamla tibbevänner och så givande med öppen kritik. Älskar att ställa ut för domare som verkligen visar sin kärlek till vår underbara ras ❤️

Dino, med matte Lovina Lövqvist i andra änden av kopplet, travade på så fint. Som alltid så trevligt visad med löst koppel. Dino slutade som 3-Bästa hane med reserv-cert. Grattis igen Lovina ❤️

Min älskade Diva blev 4-Bästa tik med en fantastisk kritik ❤️

Nu tar vi en paus ett tag men längtar till nästa gång det är dags att trava på i vänstervarv.
Tack Chervell Bjermarker för bilderna ❤️
Bilderna är klickbara.

2024-05-06

Välkommen hem Caia ❤️

Tack bästa Susie Lexelius, kennel Esslex, för ännu en efterlängtad stjärna ❤️ Esslex Enjoy ❤️ som till vardags kallas Caia.
Caia är dotter till vår Viivi, SE UCH Playpoint Deep Euphoria, och Twix Fiorello Forever (1 cert). Dino är son till vår Steffi, SE UCH Twix Estella La La Love, och Twix Calisto Toffee.
Jag är så enormt tacksam över att Susie valde att låna vår älskade Viivi för en kull och då valde Twix Fiorello Forever som hane, då jag själv inte har haft någon möjlighet att ta någon kull de senaste åren och att vi dessutom har fått förtroendet att förvalta denna lilla underbara stjärna ❤️ 
Caia samägs med Susie Lexelius 
❤️ 
Bilderna är klickbara.

2024-04-18

Så har vår älskade rödtopp Diva (Esslex Double Destiny) gjort debut i utställningsringen på SSTS' rasspecial i Eskilstuna den 13 april. 
Lokalen är inte den bästa att starta sin utställningskarriär i då det är trångt och hög ljudnivå men då domaren, rasspecialist Patric Ragnarson, är så fantastisk med hundarna så kändes det ändå som ett bra val. 
Diva var inte riktigt bekväm med allt skällande och hundar som kom för nära men väl inne i ringen så stod och gick hon som om hon inte gjort annat. Då det även var två domarelever i ringen, som var så fina med hundarna, så var det väldigt bra träning.
Tyvärr tappade hon svansen i konkurrensen då hon tyckte att det var obehagligt att ekipaget bakom oss inte höll avstånd. Trots detta så blev hon placerad som 4:a med CK av 9 fina juniortikar med en fantastisk kritik. 
Nu ser vi fram emot utesäsongen!
Tyvärr så hade jag ingen som tog bilder av henne när vi var i ringen men som tur var fanns en fotograf på plats som man kunde köpa bilder av så ett litet minne har vi i alla fall från utställningspremiären.

Esslex Double Destiny 4 Jkk CK

2024-03-07

Tyvärr så har det varit dåligt med uppdateringar här då rensning, försäljning av möbler vi inte får plats med och packning tar mycket av vår tid.
Viivi (SE UCH Playpoint Deep Euphoria) och Dino (Twix Fiorello Forever, 1 CERT) har fått två underbara valpar, en hane och en tik, som blir 6 veckor gamla om tre dagar. Valpar och Viivi bor hos min kära väninna Susie Lexelius, kennel Esslex, som har lånat Viivi för denna kull. De ser verkligen underbara ut på alla de bilder och filmer som vi har fått.
 
Deras namn är Esslex Escapade och Esslex Enjoy ❤️❤️

2024-01-03

Så är vi då inne på ännu ett nytt år..

Det är nu 18 år sedan jag fick mitt kennelnamn, 6 kullar med underbara tibbar har vi fått men tyvärr så har aveln avstannat då saker och ting inte blev som tänkt den dagen vi beslöt att flytta närmare havet 2021.
Huset som skulle ha allt så att vi skulle kunna ägna oss åt att upptäcka nya omgivningar och ha bättre förutsättningar för nya kullar visade sig istället ta all vår tid och kraft och alla valpplaner fick läggas åt sidan. Snart tre år senare efter stora renoveringar så är huset i ett bra skick men vi har beslutat oss för att flytta för att kunna lägga de här snart tre åren bakom oss. 

Tack och lov så har jag en underbar vän sedan många år tillbaka som hjälper mig nu genom att ta en kull på vår älskade import Viivi (CH Playpoint Deep Euphoria) så att hon inte blir för gammal för att få en första kull. Min dröm om att använda Steffi-sonen Twix Fiorello Forever på Viivi så småningom blev sann när Susie Lexelius valde hane och vi håller tummarna för att det föds underbara valpar i början på februari hos kennel Esslex i Brunflo, Östersund. 

2023 var på många sätt jobbigt bl a pga huset men värst var att vi förlorade vår älskade guldpralin BISS CH Twix Amedei Praline *Saga* som 15 år och 3 månader gammal fick livmoderinflammation. Vår älskade Saga, så underbar, så rolig, så vacker och så fantastisk på alla sätt och vis ❤️ 
29 juni föddes en härlig kull hos kennel Esslex som är barnbarns barnbarn till Saga och har många vackra hundar bakom sig som Saga och jag har mött i utställningsringen från Sippans kennel och en underbart söt tri-tik från Lachlans kennel. Jag skulle absolut inte ha någon valp, det var jag bestämd med MEN så skickade Susie Lexelius en filmsnutt på valparna och där såg jag en underbart söt tik spatsera runt i hagen bland sina syskon, hon var en kopia av vår Saga som valp och då fanns det inget annat val än att låta henne flytta hit. Lilla Diva som hon kallas (Esslex Double Destiny) har gett oss så mycket glädje och är en underbar familjemedlem, den envisaste och roligaste av alla, och vi är så tacksamma för att vi har fått förtroendet att förvalta denna juvel ❤️

Utställningar blev det endast några stycken, inte alls så många som vi brukar åka på. Viivi ställdes endast fyra gånger och blev placerad i Bästa tik en gång, Steffi ställdes endast tre gånger och blev BIR-veteran två av dessa gånger. 
Steffis son Twix Fiorello Forever ställdes också fyra gånger det gångna året och blev bl a 2-Bästa hane och fick sitt första CERT på SSTS rasspecial i Eskilstuna för domare Gary Quest, England. Grattis Lovina Lövqvist och tack för att du visar upp honom så fint och alltid i absolut bästa skick ❤️

Nu hoppas vi att Steffi's son Twix Fabio The One hittar sitt för alltid-hem snarast möjligt ❤️ Är du intresserad av en härlig particolour-kille som är 4 år gammal, hör av dig till mig så berättar jag mer.

Tack alla fina valpköpare och vänner för det gångna året ❤️ Nu hoppas vi att 2024 blir ett riktigt bra år för oss alla, 2- som 4-benta!

Bilderna är klickbara och visar i korthet året som gått.