2024

2024-01-03

Så är vi då inne på ännu ett nytt år..

Det är nu 18 år sedan jag fick mitt kennelnamn, 6 kullar med underbara tibbar har vi fått men tyvärr så har aveln avstannat då saker och ting inte blev som tänkt den dagen vi beslöt att flytta närmare havet 2021.
Huset som skulle ha allt så att vi skulle kunna ägna oss åt att upptäcka nya omgivningar och ha bättre förutsättningar för nya kullar visade sig istället ta all vår tid och kraft och alla valpplaner fick läggas åt sidan. Snart tre år senare efter stora renoveringar så är huset i ett bra skick men vi har beslutat oss för att flytta för att kunna lägga de här snart tre åren bakom oss. 

Tack och lov så har jag en underbar vän sedan många år tillbaka som hjälper mig nu genom att ta en kull på vår älskade import Viivi (CH Playpoint Deep Euphoria) så att hon inte blir för gammal för att få en första kull. Min dröm om att använda Steffi-sonen Twix Fiorello Forever på Viivi så småningom blev sann när Susie Lexelius valde hane och vi håller tummarna för att det föds underbara valpar i början på februari hos kennel Esslex i Brunflo, Östersund. 

2023 var på många sätt jobbigt bl a pga huset men värst var att vi förlorade vår älskade guldpralin BISS CH Twix Amedei Praline *Saga* som 15 år och 3 månader gammal fick livmoderinflammation. Vår älskade Saga, så underbar, så rolig, så vacker och så fantastisk på alla sätt och vis ❤️ 
29 juni föddes en härlig kull hos kennel Esslex som är barnbarns barnbarn till Saga och har många vackra hundar bakom sig som Saga och jag har mött i utställningsringen från Sippans kennel och en underbart söt tri-tik från Lachlans kennel. Jag skulle absolut inte ha någon valp, det var jag bestämd med MEN så skickade Susie Lexelius en filmsnutt på valparna och där såg jag en underbart söt tik spatsera runt i hagen bland sina syskon, hon var en kopia av vår Saga som valp och då fanns det inget annat val än att låta henne flytta hit. Lilla Diva som hon kallas (Esslex Double Destiny) har gett oss så mycket glädje och är en underbar familjemedlem, den envisaste och roligaste av alla, och vi är så tacksamma för att vi har fått förtroendet att förvalta denna juvel ❤️

Utställningar blev det endast några stycken, inte alls så många som vi brukar åka på. Viivi ställdes endast fyra gånger och blev placerad i Bästa tik en gång, Steffi ställdes endast tre gånger och blev BIR-veteran två av dessa gånger. 
Steffis son Twix Fiorello Forever ställdes också fyra gånger det gångna året och blev bl a 2-Bästa hane och fick sitt första CERT på SSTS rasspecial i Eskilstuna för domare Gary Quest, England. Grattis Lovina Lövqvist och tack för att du visar upp honom så fint och alltid i absolut bästa skick ❤️

Nu hoppas vi att Steffi's son Twix Fabio The One hittar sitt för alltid-hem snarast möjligt ❤️ Är du intresserad av en härlig particolour-kille som är 4 år gammal, hör av dig till mig så berättar jag mer.

Tack alla fina valpköpare och vänner för det gångna året ❤️ Nu hoppas vi att 2024 blir ett riktigt bra år för oss alla, 2- som 4-benta!

Bilderna är klickbara och visar i korthet året som gått.