> KONTAKT <


OM OSS

Jag heter Sussie Lindelius och bor i Västervik med min man Kenth och våra tibbar. Vi bor i ett radhus och har skogen alldeles bakom knuten och havet bara några kvarter bort.

Mitt hundintresse har jag haft så långt tillbaks som jag kan minnas. Jag har i min ungdom arbetat hos Kerstin Grauers, Stortuvans Kennel (dvärg- och mellanpudeluppfödning), och i många år från mitten av 70-talet, följde jag med mina vänner Tommy* och Ywonne Östman på utställningar runt om i landet när jag inte hängde på deras ”Alexanders klipp & trim” i Stockholm.
Flertalet pudlar har passerat i mitt liv, jag började med dvärg- och mellanpudel men sedan 80-talet har det varit storpudeln som fångat mitt hjärta. Vi har även haft dvärgschnauzer (s/s), också det en härlig hund i alldeles lagom format.
Men i januari 2007 blev det verkligen tredje gången gillt, då sa det "klick" när vi träffade en för oss ny ras, Tibetansk Spaniel. Detta möte resulterade i att Meija (Mango’s Mei-Ja), en underbar liten tibetansk spaniel-prinsessa, och sedermera vår stamtik, kom in i vårt liv och efter det finns det ingen annan ras för oss.
Meija syns på bilden ovan.

Jag har genomfört Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

//Sussie


*Tommy Östman, som tyvärr inte finns med oss längre sedan 1990, var domare, handler och pudeluppfödare.

Kennelnamnet Twix blev godkänt av SKK och FCI 2006.

Vi är medlem i:

Svenska Kennelklubben
Uppsala Läns Kennelklubb
Svensk Specialklubb för Tibetansk Spaniel
 

Tillbaka till Startsidan