> KONTAKT <


OM OSS

Jag heter Sussie Lindelius och bor i Knivsta, söder om Uppsala, med min man Kenth och våra tibbar. Vi bor i ett litet radhus och har skogen och en härlig kohage, där vi tar dagliga promenader, alldeles bakom knuten.

Mitt hundintresse har jag haft så långt tillbaks som jag kan minnas. Jag har i min ungdom arbetat hos Kerstin Grauers, Stortuvans Kennel (dvärg- och mellanpudeluppfödning), och i många år från mitten av 70-talet, följde jag med mina vänner Tommy* och Ywonne Östman på utställningar runt om i landet när jag inte hängde på deras ”Alexanders klipp & trim” i Stockholm.
Flertalet pudlar har passerat i mitt liv, jag började med dvärg- och mellanpudel men sedan 80-talet har det varit storpudeln som fångat mitt hjärta. Vi har även haft dvärgschnauzer (s/s), också det en härlig hund i alldeles lagom format.
Men i januari 2007 blev det verkligen tredje gången gillt, då sa det "klick" när vi träffade en för oss ny ras, Tibetansk Spaniel. Detta möte resulterade i att Meija (Mango’s Mei-Ja), en underbar liten tibetansk spaniel-prinsessa, och sedermera vår stamtik, kom in i vårt liv och efter det finns det ingen annan ras för oss.
Meija syns på bilden ovan.

Jag har genomfört Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

//Sussie


*Tommy Östman, som tyvärr inte finns med oss längre sedan 1990, var domare, handler och pudeluppfödare.

Kennelnamnet Twix blev godkänt av SKK och FCI oktober 2006.

Vi är medlem i:

Svenska Kennelklubben
Uppsala Läns Kennelklubb
Svensk Specialklubb för Tibetansk Spaniel
 

Tillbaka till Startsidan